Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS SVEČIAS – LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO NARYS DAINIUS KEPENIS

Sausio 11 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje Lietuvos Respublikos Seimo narys, Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės prezidentas DAINIUS KEPENIS pristatė savo iniciatyva išleistą Vydūno knygą „SVEIKATA. JAUNUMAS. GROŽĖ".

Tai visiškai naujas knygos, pirmą kartą pasirodžiusios 1928 m., leidimas, kuris padeda geriau suprasti filosofo dėstomų minčių prasmę šių dienų skaitytojui. Šiandien, kada visuomenės sveikata Lietuvoje vis prastesnė, Vydūno išmintis kaip niekada aktuali.

Mūsų tautos mąstytojas Vydūnas iš tautos laukė sąmoningumo, kad ji siektų aukštesnio, tobulesnio žmoniškumo. Knygos pristatymo metu D. Kepenis taip pat ragino Vydūno užrašytą žodį įdiegti į savo gyvenseną, paversti savo elgsenos principais ir įpročiais. Lektorius pasidalino sveikos gyvensenos praktika ir pagrindinėmis taisyklėmis, net visus klausytojus pakėlė mankštintis.

Kartu su gerbiamu svečiu atvyko jo patarėjas, politikos mokslų daktaras Konstantinas Lotiuk. Jis renginį praturtino įtaigiai skaitydamas ištrauką iš naujojo leidinio.

Naujai išleistos knygos knygynuose nerasime – jos dovanojamos visoms Lietuvos bibliotekoms. Dėkojame Seimo nariui D. Kepeniui už mūsų bibliotekai padovanotas knygas.

 

 
Savanoris bibliotekoje