Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SENJORŲ PAŽINTIS SU „SIDABRINE LINIJA“

Vasario 27 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko draugystės popietė senjorams – pažintis su „Sidabrine linija“. Svečiavosi Mariaus Čiuželio labdaros ir paramos fondo įkurtos „Sidabrinės linijos“ Šiaulių atstovybės vadovė Viktorija Tarasovaitė ir savanoriai Einora Lomeikienė bei Paulius Brinius. Atvyko net „Sidabrinės linijos“ pašnekovė senjorė Valerija.

„Sidabrinės linijos“ savanoriai pasakojo apie savo atradimus ir laimėjimus šioje tarnystėje. Būna labai daug malonių staigmenų ir netikėtumų, gyvų ir prasmingų pašnekesių, tikro bendravimo. Dažnai pasitaiko, kad pačių savanorių gyvenimus praskaidrina būtent garbingo amžiaus sulaukę pašnekovai. Todėl bibliotekos svečiai ragino prie šios veiklos prisijungti ir  savanorius, kurie turi noro ir laiko užsiimti prasminga veikla.

Renginyje dalyvavo Telšių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro atstovės Dovilė Pocienė ir  Monika Jurgutytė. Jos pristatė biuro veiklą, naujus projektus ir kvietė miesto senjorus naudotis jų teikiamomis paslaugomis.

Telšių senjorai džiaugėsi nuotaikingu ir prasmingu susitikimu. Savo pasirodymais susirinkusius  svečius džiugino Telšių šokių, mados ir grožio studija „Lokė“. Kolektyvo vadovė – Daina Tamulionienė.

„Sidabrinės linijos“ savanorės padėkojo visiems, prisidėjusiems prie renginio, įteikė padėkas už bendradarbiavimą ir priminė, kad šiltas, nuoširdus pokalbis yra tai, ko laukiame ir branginame kiekvienas! Žmogui reikia žmogaus.

Dėkojame už bibliotekai dovanotas knygas.

***

„Sidabrinė linija“ – tai nemokami draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba telefonu vyresnio amžiaus žmonėms, siūlanti galimybę turėti telefoninį draugą, su kuriuo galima reguliariai kalbėtis dominančiomis temomis, aptarti aktualijas ar tiesiog pasišnekučiuoti. „Sidabrinė linija“ skirta žmonėms, kurie jaučiasi vieniši, nereikalingi, gyvena nuošaliose, sunkiai pasiekiamose vietovėse, išgyvena netekties jausmą, nori pasidalinti džiaugsmais ar sunkumais, turi sveikatos problemų, neturi su kuo atvirai ir nuoširdžiai pasikalbėti, nori susirasti draugų arba kam trūksta palaikymo, emocinės paramos.

 
Savanoris bibliotekoje