Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

DISKUSIJA „REFERENDUMAS DĖL PILIETYBĖS IŠSAUGOJIMO. KOKIA NAUDA LIETUVAI?“

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę.

Artėjant šiai datai, kviečiame į diskusiją aktualiais su referendumu susijusiais klausimais „Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Kokia nauda Lietuvai?“ kovo 4 d., pirmadienį, 17.00 val. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje, Respublikos g. 18 (4 aukštas).

Nors pritarančių referendumu sprendžiamai nuostatai yra didelė visuomenės dalis, tačiau girdime ir abejojančių bei neapsisprendusių, kaip balsuoti referendume balsus. Dažniausiai kylantis klausimai susiję su socialinėmis garantijomis, kitais svarbiais valstybei teisiniais klausimais bei ryšiais ir kaip jie būtų sprendžiami, jeigu būtų įteisintas Lietuvos pilietybės išsaugojimas.

Diskusijoje dalyvauja:

Paulė KUZMICKIENĖ
Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkė, TS-LKD Frakcijos seniūno pavaduotoja, Seimo narė, Sveikatos reikalų komiteto narė, Laisvės premijų komisijos pirmininkė.

Dalia ASANAVIČIŪTĖ
LR Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė, LR Seimo narė, buvusi Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė, viena referendumo dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo iniciatorių

Diskusiją moderuoja Julijonas ŠILEIKA

Kur prasideda ir baigiasi Lietuva, spręskime diskutuodami ir balsuodami dėl pilietybės išsaugojimo!

 
Savanoris bibliotekoje