Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOJE – NAUJAS ŽAIDIMAS!

Nuo kovo 18 d. mūsų lankytojai bibliotekos IV aukšte gali naudotis interaktyviu edukaciniu stendu-žaidimu „Autorystės labirintas“. Jis skirtas supažindinti su etiško ir legalaus turinio naudojimo principais bei pavyzdžiais, ugdyti pagarbą kūrybai ir autorystei. Stende pateiktos situacijos kels smalsumą, intriguos, vers abejoti ir pamąstyti.

Stendą-žaidimą „Autorystės labirintas“ pristatė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Informacinių, edukacinių ir kultūrinių paslaugų skyriaus vyr. metodininkas Paulius Andruškevičius.

Internete rastus tekstus, muziką, filmus, vaizdus ir t. t. dažniausiai vertiname kaip nemokamą medžiagą ir parsisiunčiame / naudojame ją savo reikmėms net nesusimąstydami, ar elgiamės legaliai, ar vieną dieną nesulauksime skaudžių pasekmių. Visa tai, ką randame internete, kas nors kūrė, dėjo pastangas ir eikvojo savo laiką. Tai kieno nors kūrinys. Juk neapsidžiaugtumėte, jei Jūsų intelektinė nuosavybė, sukurtas produktas būtų pasisavintas be Jūsų žinios, modifikuotas ir panaudotas, pavyzdžiui, kitam kūriniui.

Šiuo žaidimu siekiama žaismingai išsklaidyti visus Jums kylančius neaiškumus ir klausimus apie autorines teises, tad kviečiame apsilankyti bibliotekoje ir susipažinti su pagrindinėmis šių teisių apsaugos taisyklėmis. 

Stendu-žaidimu bus galima naudotis iki balandžio 22 dienos.

 

 
Savanoris bibliotekoje