Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MENININKĖS ŽYDRĖS ADOMAITIENĖS DARBŲ PARODA

Menininkė Žydrė Adomaitienė:

„Gimiau  ir augau Šilutės mieste. Gal potvynių vandens užliūliuota panirau į muziką. Muzika lydi darbe – nuo 1989 metų dirbu Šilutės meno mokykloje fortepijono mokytoja. Muzika lydi ir laisvalaikiu: kuriu poeziją, dainas, išleidau savo kūrybos kompaktinius diskus „Tu negirdėjai“ (2014) ir „Atspindžiai“ (2019).

Mėgstu keliauti – pažinti gamtą, architektūrą, patinka stebėti žmones. Įspūdžiams įamžinti man atminties ir fotografijos neužteko, gal todėl panirau į  naujausią  hobį – tapybą. Bandau tapyti pagal savo kūrybos eilėraščių ir dainų tekstus. Koncertuose šia menų sinteze mielai dalinuosi su atėjusiais į renginius klausytojais ir žiūrovais.

Per dvejus pastaruosius metus surengiau per 20 autorinių parodų Šilutės, Klaipėdos, Kretingos, Telšių rajoninėse bibliotekose ir jų filialuose, kultūros pramogų centruose, meno galerijose.

Pati pirmoji ekspozicija vadinosi „Visiškai laisvai. Pirmieji kartai“.

Antroji, jau didesnė, paroda keliauja su pavadinimu „Prisilietimai“.

Šiuo metu pradėta eksponuoti nauja paroda „Juoda-balta“. Šios dvi  spalvos dvelkia klasika, primena nespalvotą senąją fotografiją, o man asmeniškai dar asocijuojasi su begalybe nuo-iki... Netgi spalvų paletė prasideda balta ir baigiasi juoda spalva... Tai lyg naujas iššūkis – rasti kuo daugiau šių dviejų kontrastingų spalvų junginių, atspalvių ir tik dviem spalvomis sukurti darbus.

Visos trys parodos šiuo metu yra eksponuojamos.“

 

 
Savanoris bibliotekoje