Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKOME SU MENININKE ŽYDRE ADOMAITIENE

Balandžio 4 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje susitikome su šilutiške menininke ŽYDRE ADOMAITIENE. Nuoširdus, kupinas gražiausių emocijų, kūrybos ir gitaros garsų – toks buvo jos tapybos darbų parodos ,,Prisilietimai“ pristatymas. Skambėjo pačios autorės atliekamos dainos.

Ž. Adomaitienės drobėse atspindėta tematika – labai įvairi: nuo Lietuvos ir egzotiškų šalių, po kurias keliavo pati, gamtos vaizdų, įvairių portretų, muzikos instrumentų iki jausmų ir nuotaikų žaismo, abstrakcijų. Dauguma atėjusiųjų jau prieš renginį, žvelgdami į paveikslus, išsakė savo nuostabą ir susižavėjimą autorės kūryba.

Parodos autorę sveikino bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto profesorė Zita Inčirauskienė, bibliotekos edukatorė Aušra Sirutienė.

Menininkė yra kilusi iš vaizdingo Pamario krašto – Šilutės, apjuostos upėmis. „Gal potvynių vandens užliūliuota ir fantazijų įkvėpta, pasineriu į muziką ir tapybą?“ – samprotavo menininkė.

Muzika lydi ir darbe – per tris dešimtmečius dirba Šilutės meno mokykloje fortepijono mokytoja, ir laisvalaikiu: kuria poeziją, dainas, išleido savo kūrybos kompaktinius diskus „Tu negirdėjai“ (2014) ir „Atspindžiai“ (2019).

Ž. Adomaitienė yra įvairių šalies dainuojamosios poezijos festivalių ir tradicinio Kretingos miesto šventės bardų vakaro „Baltas paukštis“ ištikima dalyvė.

Menininkė pabrėžė mėgstanti keliauti – pažinti gamtą, architektūrą, patinka stebėti žmones. „Įspūdžiams įamžinti man atminties ir fotografijos neužteko, gal todėl panirau į naujausią hobį – tapybą. Bandau tapyti pagal savo kūrybos eilėraščių ir dainų tekstus. Koncertuose šia menų sinteze mielai dalinuosi su atėjusiais į renginius klausytojais ir žiūrovais.“

Per dvejus pastaruosius metus surengė per 20 autorinių parodų Šilutės, Klaipėdos, Kretingos, Telšių rajono bibliotekose ir jų filialuose, kultūros, pramogų centruose, meno galerijose.

Pirmoji ekspozicija vadinosi „Visiškai laisvai. Pirmieji kartai“. Antroji, jau didesnė, paroda keliauja su pavadinimu „Prisilietimai“. Šiuo metu pradėta eksponuoti nauja paroda „Juoda-balta“.

Paroda „Prisilietimai“ mūsų bibliotekoje bus eksponuojama iki balandžio 30 d.

Maloniai kviečiame!

 
Savanoris bibliotekoje