Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKŲ „METŲ KNYGOS RINKIMAI 2023“

„Tie, kurie ieško išminties ir šviesos knygose, niekuomet nesuklys“ (Žemaitė)

Balandžio 10 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko vaikų „Metų knygos rinkimai 2023“.

Nuo 2005 m. kasmet skelbiami „Metų knygos rinkimai“ jau tapo svarbiu Lietuvos kultūros įvykiu. Akcijos idėja – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir susipažinti su geriausiais praėjusiais metais išleistais lietuvių literatūros kūriniais penkiose knygų kategorijose: vaikų, paauglių literatūra, negrožinė, prozos ir poezijos.

Renginį inscenizuota pasaka „Tekėk, upeliuk, tekėk“ nuotaikingai pradėjo svečiai iš Telšių „Saulutės“ lopšelio-darželio „Smalsučių“ grupės. Juos atlydėjo grupės pedagogė Dalia Stočkienė ir meninio ugdymo vadovė Jolanta Vaitkuvienė.

Telšių „Kranto“ progimnazijos 4 b klasės mokiniai Saulė, Rusnė, Gaudrė, Domas su mokytoja Sigita Račkauskiene išsamiai knygas nominantes pristatė Telšių „Atžalyno“ 2 c klasės mokiniams su mokytoja Gražina Jonikiene.

Mažieji bibliotekos svečiai susipažino su pristatomų knygų turiniu, pasiklausė ištraukų, išsakė savo nuomonę ypač svarbiu klausimu – kodėl verta skaityti knygas.

Daug palaikymo sulaukė rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus ir iliustratorės Linos Itagaki knyga „Mergaitė su šautuvu“.

Renginio pabaigoje vaikams išdalintos simboliškos Telšių miesto seniūnijos dovanėlės. Taip pat išdalintos skrajutės su QR kodu, kuriuo padedami vaikai galės balsuoti už patikusią knygą.

 

 
Savanoris bibliotekoje